angyali szolgálatban

2009. december 28., hétfő






voltunk Karácsony első és második napján. Együtt kisebbekkel, házasokkal, akik még csatlakozni szerettek volna hozzánk. Reméljük, hogy sikerült sokakat megörvendeztetni!

kicsi szünet egy ideig

2009. december 23., szerda

a blogon is, mivel itt vannak az ünnepek már a küszöbön, s így sok lesz a program, gyülekezeti alkalom, stb.

Köszöntésként minden olvasónknak a következő igeversek:

"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk,
Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják hívni: Csodálatos, Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség fejedelme."

Ézsaiás 9:5

Békés, boldog karácsonyi ünnepet kívánunk mindenkinek (most főképp az ABBI tagjainak:)), és egy reménnyel teli Új Évet!

kicsit más szemszögből

2009. december 16., szerda

Gondoltam, hogy felrakok egy rövid kis beszámolót a Karácsonyról. Az egyik osztálytársam írta meg, egyből vállalkozott rá. Kicsit más szemszögből a Karácsony.

Márknak hívják, más felekezetből való, de ez mit sem számít. Ezért is gondoltam, hogy kirakom ezt "több szem elé", hogy kicsit beleláthassunk mások gondolataiba is, az ünneppel kapcsolatosan.

Ő így látja a Karácsonyt:

Mit is jelent számomra a Karácsony? Talán sokaknak az első dolog ami eszébe jut, az a megszokott mondás: Karácsony, a szeretet ünnepe. Lényegében szerintem így is van, a szeretet belőle legtöbbször igaz. De mi van magával az ÜNNEP szóval?
Az ünnep kifejezés eltörpül a kirakatok között sétálva, elveszti a lényeget…
Ajándékokkal halmozzuk el szeretteinket, örömet szerzünk nekik, szerintem ezt nem csak most kellene gyakorolni, arra ott van az év másik 364 napja. Lélekben szerezzünk inkább örömet, mint anyagi javakkal való elhalmozással.
Számomra ilyenkor teljesen más értelmet nyer a Szeretet és az Ünnep. Szeretettel adni sokkal többet jelent, mint bármit is kapni. Ilyenkor összegyűl a család. Legjobb alkalom arra, hogy szeretteinket igazán szeressük 
Piciny családomban, Karácsonykor az első gyertyát nagyapám sírján gyújtjuk meg, és csak utána a karácsonyfán, ez az az ima ami úgy hagyja el ajkaimat, hogy minden szavát egy könnycseppel burkolom. Nagyapám Karácsonykor hagyott itt minket, de csak fizikailag, lélekben itt van velünk.
„Szeressük egymást, gyerekek“- mondja egy jól ismert dal. Karácsonykor kicsit másképp: őszintén, tiszta szívből.:)


Márk rendszeresen olvassa blogunkat, és tiszta szívből kíván Áldott Ünnepeket az ifitagoknak. Köszönjük, Márk!:)

Kriszta

Köszönjük Erikának és Évának a képeket!

2009. december 14., hétfő

Erika ötlete volt, hogy készítsek inkább egy slide show összeállítást a próbákról. Még küldött pluszba képeket hozzá, így keretbe foglaltam őket:)
Hmmm, de azért élőben sokkal jobb volt:P

részlet a próbákról, előadásról az evangélizációra (képekben)

2009. december 8., kedd

















Említettem még egy régebbi bejegyzésben, hogy milyen jelenetet adtunk elő (meg lehet nézni egy videón, a "Norbi készítette" bejegyzésnél, mert csak akkor lehet igazán megérteni a képeket).
Gazdag hétvégénk, napjaink voltak. Sok próba, felkészülés, és meglátszott ennek gyümölcse, úgy érzem. Hála Istennek!