Egyetem ismertető konfi

2011. február 22., kedd

Álom. Valóság?
"... reményteljes jövőt adok nektek." Jer 29:11b

Milyennek is képzeled el az életed? Megszerzel (legalább) egy diplomát, befutott karriered lesz, szép család, kocsi, gyönyörű lakás, pénz, boldogság... vajon valóság lehet-e ez az álom? Hogyan válassz, hogy az legyen?
Ha szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy reményteljes jövőd, hogyan válassz jól - most pályát, szeretettel várunk a 11-12. osztáyosoknak szervezett találkozóra, Temesvárra. Együtt fogunk elmélkedni az ige mellett azon, hogyan lehet az Isten által tervezett "reményteljes jövő" a miénk. Emellett lehetőség lesz megismerkedni az itteni továbbtanulási lehetőségekkel is, városnézésre is sor kerül. A program tartogat még mást is számotokra. Meghivottunk Deák Zsolt és felesége Evódia.

Dátum: 2011 április 9-10. Szombat d.e. 10 órakkor kezdünk és vasárnap ebéddel ér véget a találkozó. Részvételi díj nincs.
Jelentkezni a tefi.teknoc@gmail.com címen lehet. Kérjük tegyétek ezt meg 2011 április 1.ig.

Szeretettel várunk, a TEFI.

az ABBIs lányok figyelmébe...

2011. február 15., kedd

Február 18-án, pénteken 18 órától szeretnénk megtartani Molnár Andinal az év első lánykörét. A találkozás 17:45-kor lesz Erikáéknál, mivel nem mindenki tudja hol lakik Andi.
A buzditást Erika fogja tartani és lesz, a már megszokott kreativkodás is:)
Készüljünk imadkozó szivvel erre az alkalomra! Szeretettel várunk benneteket :)

R.

ABBI 2011, első félév

2011. február 8., kedd

· Misszió az evangélizációra:

Március 18- 20. között Mike Sámuel fog evangélizálni itt nálunk a gyülekezetben, és erre az alkalomra szeretnénk minél több fiatalt elérni és meghívni. Különösen nagy hangsúlyt teszünk majd azokra a személyekre, akik valamikor, valamilyen formában hozzánk tartoztak. Ugyanakkor itt szó van bárkiről akit meg szeretnénk majd hívni erre az evangélizáló alkalomra: osztálytárs, munkatárs, barát, évfolyamtárs, szomszéd, rokon, stb.

A lényeg, hogy nekünk kell megtennünk az első lépést feléjük, és már időben felvenni velük a kapcsolatot. Éreztetni velük és bebizonyítani nekik, hogy fontosak számunkra és érdekel bennünket, hogy mi van, és mi lesz a lelkükkel. Itt elsősorban egyéni misszióról és bizonyságtevésről van szó, másodsorban a közös alkalmakról, és csak harmadsorban a meghívásról az evangélizációra.


· Közös alkalom szüleinkkel:

Mivel az októberben megszervezett alkalomnak jó visszhangja volt, ezért szeretnénk megszervezni ennek a folytatását, április 2.-án. Témánk: „Család és karrier

Szeretettel várunk minden ABBI tag és barátkozó szüleit erre az alkalomra.


· Havonta egy ifi alkalom Pécskán, az ottani fiatalokkal, tinikkel:

Célunk felkarolni azokat a fiatalokat akik valamikor részesei voltak a vasárnapi iskolai csoportnak, de már kinőtték azt a kort, és igy elhagyták a gyülekezet látogatását. Elsősorban kapcsolatot kell velük kiépítenünk, a lehető legegyszerűbb módón: filmezés, foci, röpi, beszélgetések, éneklés, barátkozás.

A nyári misszió alkalmával az volt a tapasztalatom, hogy örültek annak, hogy felkerestük őket, és szivesen eljöttek a filmvetítésekre. Ebben az esetben is nekünk kell megtennünk az első lépést, és kétségtelenűl meglepő eredménye lesz.


· Közösség ápoló alkalmak:

Ez által az alkalmak által ápolni és építeni szeretnénk az ifin belüli kapcsolatokat. Olyan alkalmakról van szó melyek különlegesek és rendhagyóak az általános ifiórákhoz képest. Szó lehet fociról és röpiről, paintball, strandolás, túrákat szervezni közeli hegységekben, filmezés, barbecue partik, stb.


· Szolgálat Pécskán és idősek/betegek látogatás:

Két csoportra osztva az ifit egyszer egy hónapban vállalni kell ezeket a szolgálatokat. Amikor az egyik csoport Pécskára van beosztva. akkor a másik csoport azon (vagy az azt követő) héten felekeresi gyülekezetünk időseit és betegeit.


· Május 1 (Április 30):

Mivel idén május elseje vasárnapra esik, ezért valószínűleg április utolsó napján fogjuk megünnepelni a munkaszüneti napot. Azt még nem tudjuk, hogy hova megyünk, mivel megyünk, mit csinálunk ott és, hogy idén mennyi időbe telik majd a röpiháló felállítása, de hogy együtt leszünk az biztos:)


· Tábor:

Jó ötletnek találtuk azt, hogy egy egyhetes tábor helyett inkább szervezzünk 3-4 napos kirándulásokat a Nyugati Kárpátokba kb. két alkalommal. Így nyitva marad az a lehetőség is, hogy akik szeretnének menni a Hargitára, vagy csatlakozni más ifikhez táborozni, azok megtehetik.

Xtreme Missions 2011

2011. február 7., hétfő


Az Xtreme Missions blogján már olvasható a 2011-es misszióról az első bejegyzés:



http://xtrememissions.blogspot.com/