10-szer jobbnak lenni mint más

2010. február 23., kedd

Dániel 1:20: “Akármit kérdezett tőlük a király, bölcsesség és értelem dolgában tízszer okosabbaknak találta egész országa minden mágusánál és varázslójánál.”

Dániel abban a kiváltságban részesült hogy az akkori leghíresebb és ugyanakkor legjobb egyetemen tanulhatott Babilóniában, a világ fővárosában. Az ő osztályában a világ minden részéről össze voltak gyűjtve a legtehetségesebb fiatalok. Babilóniában egy idegen nyelven voltak a leckék, mégis a Biblia úgy írja, hogy Dániel és a zsidó társai 10x jobbak voltak a velük egyidős osztálytársaiknál.
Ez egy kicsit elgondolkoztat a mai helyzetet figyelve. Ma is több száz hívő fiatal éli az egyetemi élet különleges világát, és amikor a vizsgákra kerül a sor, az úgymond „stresszióra”, akkor hirtelen mindenki „szentebb” lesz, hirtelen mindenki többet imádkozik, reménykedve abban, hogy majd Isten valami csoda által átcsusszantja őket is egy 5-össel, persze tanulás nélkül.
Milyen szomorú és téves helyzetet teremtettünk, elfelejtve azt, hogy Isten abban dicsőül meg, amikor mi keresztyének 10-szer jobbak vagyunk a többieknél, akik másolnak, akik lefizetik a tanárokat, akik lógnak, akik megveszik a szakdolgozatokat, akik mindenféle dologhoz folyamodnak ahelyett, hogy az egyenes utat választanák. Mi az egyenes út? Az amin Dániel is járt: tiszta élet és kemény tanulás.
Hálát adok Istennek, hogy nekem megtanította ezt a leckét, és bárcsak adná, hogy ma is minnél több Dániel lehessen az egyetemeken, a 12. osztályban és a líceumban, a munkahelyeken, a gyülekezetben, olyan emberek, akik Isten dicsőségére megszégyenítik a világ fiait: Istentől kapott bölcsességgel és kemény munkával...

Dave

0 megjegyzés: