FAL

2010. október 5., kedd

„Tényezők melyek negatív hatással vannak Istennel való kapcsolatomra” címet kapta október első ifiórája.

Azt a bizonyos falat, mely köztünk és Isten között van, pontosan ilyen tényezőkből szoktuk felépíteni, sokszor oly buzgón és szorgosan. Bűnök, engedetlenség, felszínes kapcsolattartás, hiányos bibliaismeret, elfásult imaélet és a hűtlenség csak néhány példa arra, hogy miből épül fel ez a magas, vastag fal. A fal, mely megakadályozza Isten gazdag áldásának kiáradását. Az ifióra alkalmával megpróbáltunk szisztematikusan megoldást találni e tényezők megsemmisítésére:

  1. a negatív tényezők azonosítása
  2. a negatív tényezők okozói
  3. megoldás a negatív tényező kiirtására

Úgy gondolom, igazán hasznos volt hallani egymás véleményét, gondolatait és ugyanakkor azt is, hogy kit mi akadályoz meg abban, hogy jó kapcsolatban legyen az Úrral. Mint bármilyen más esetben is, most is sokkal könnyebb volt közösen megoldást tálálni a „nagy fal lerombolásában”. Szeretném, ha ez a téma nemcsak a mi ifitagjaink között maradna meg. E bejegyzés által felhívok minden ABBI tagot és az ABBI blog összes olvasóját, hogy bátran osszuk meg véleményeinket, gondolatainkat comment-ekben.

Milyen tényezők vannak negatív hatással Istennel való kapcsolatodra, és falként távol tartanak Tőle?

Hogy látod, mik e tényezők okozói?

Te hogyan küzdesz ellenük, milyen megoldásokat tanácsolnál?

Rátok vár a comment doboz...

2 megjegyzés:

Borzási A. Kriszta írta...

1. Engem a legjobban a különböző kísértések tartanak távol Istentől, s falként emelkedik közénk. Ilyen az internet (egyre kevesebbet kéne), fontos, hogy mivel töltöm az időmet az interneten, s mivel töltöm meg a fejem és gondolataimat, stb.
Ezen kívül kísért az is, hogy kapcsolataimat inkább csak virtuálisan éljem meg, s elhanyagolom a való világban levőket: szülők, rokonság, uncsik, stb.
A másik dolog pedig az időbeosztás. Eléggé sok időm van, ezért nehezen tudom beosztani, talán ha kevesebb lenne, akkor könnyebb lenne:D. Azért is szeretem, ha pörögnek az események, s kell ide-oda szaladgálni, mert akkor nem ülök tétlenül, hanem végzem a dolgom.

E bűnök okozói legfőképpen a nemtörődömség, hanyagság és kényelmesség. Elkényelmesedtem, megszoktam, hogy minden csak úgy folyik, magától, néha azt veszem észre, hogy még küzdeni sem tudok valamiért.
Ha az Istennel való személyes kapcsolatom másképp működne, akkor kiszorulnának azok a dolgok, amik értelmetlenek.

Ezért igyekszem, hogy akármennyire is szeretném, ha először fellépnék a messengerre, délután áhítatot tartsak, beszélgessek Istennel, Igét olvassak, s csak utána a többit, mert a többi megadatik ("Keressétek először Isten országát...").
Ha Istennel élő a kapcsolatom, akkor könnyebb a harc a bűnnel, kísértésekkel szemben is, azonban amennyire ellazul a kapcsolat, annál gyengébb az ember a harcra.

Kívánom, hogy az itt leírtak nemcsak néhány elméleti mondat legyen, hanem gyakorlat. Ezt kell megharcolnom nekem is minden nap. Mert nekem sem sikerült. Ma sem. Kérem Isten segítségét, hogy mindez gyakorlattá váljon.

Ez az imatémám.

u.i. Ja, és alig várom, hogy menjek haza, aradiak!:)

Zsolt Szűcs írta...

En csupan annyit mondanek, h nalam a legnagyobb FAL az en engedetlensegem. ha belegondolunk nagyon sokminden visszavezetheto az engedelmessegre amire azt mondhatnank, h falkent all kozottem es Isten kozott: bunok, kisertes, felszines kapcsolatok, Biblia ismeret hianya, stb.
En erre igyekszem...