worship, worship :)

2010. július 1., csütörtök

A legutolsó közvélemény-kutatás szerint, amit a legjobban szerettek az ifiórákban az az éneklés. Ugye a legutolsó ifiórán is, amikor itt volt Lee Wisdom és az amerikai csapat, akkor is többen azt fejeztétek ki, hogy a legkönnyebb dolog a hívő életben a dicsőítés, és ezt szeretitek is gyakorolni (jól emlékszem? ha nem, kérlek javítsatok ki).

Közben úgy elgondolkoztam, és azon az ifiórán Reni meg is pendítette ezt a gondolatomat, hogy valóban igaz-e az, hogy a dicsőítés egy könnyű dolog, vagy kezdjük ott, hogy egyáltalán tudjuk-e milyen az igazi dicsőítés, olyan, amit Isten várna el tőlünk, s ami előtte kedves, amikor nem a pillanatnyi érzéseink irányítanak, vagy az, hogy milyen napunk volt, vagy talán az, hogy mennyire ritmusos az ének, és hogy van-e benne dob vagy basszusgitár, ami egy kicsit feldobja a dicsőítés minőségének a szintjét...?

Ezek olyan gondolatok és kérdések most, ami bennem még megmaradt a legutolsó ifióra margójára. Ha ti is szeretnétek erről beszélgetni és többet hallani, akkor majd ajánlhatjuk a következő előadónak, aki majd jön az ifiórára, hogy erről tartson előadást, vagy akár mi is, kicsit többet elbeszélgessünk erről...

0 megjegyzés: