szatmári szilveszterezés

2010. január 12., kedd

Először is itt vannak a képek:):):) és a szatmári fiatalok honlapján még több kép, itt.


Isten kegyelméből, 4 ABBI személy (Éva, Reny, Norbi, Ed), a kisszentmiklósi ifi és 2 szerbiai ifitag együtt szilveszterezhettünk a Szatmárnémeti Magyar Baptista ifivel, gyülivel 2009 dec. 29.-e és 2010 jan. 2 között. Dec.30án egy egész napos szánkózás/síelés/snowbordozás volt szervezve a közeli Calvnic-i sípályán, ahol nagy hó és szép táj mellett mindenki nagyon jól érezte magát. Dec.31én délelőtt a gyülibe találkoztunk, ahol szervezett játékok voltak, illetve társas játékok. Volt lehetőség ismerkedni, beszélgetni, készülni az óévi alkalomra. Este 6 órától találkoztunk az egész gyülekezettel, amikor különböző szolgálatok, bizonységtevések, énekek, beszámolók gazdagították lelki életünket. Az óévi igehirdetés a Márk 4: 35-41 alapján volt, amit Vékás Zoltán lp. tolmácsolt nekünk. Az összejövetel után az ifjúság a gyülinél maradt megünnepelni az évnek utolsó óráit, és az új évnek első óráit. Szűcs Sándor lp. buzdított minket, hogy az új évben ragaszkodjunk mégjobban az Úrhoz. Éjfél elött pár percel elindultunk mindnyájan a városházához, ahol rengeteg ember összegyűlt. Csodálatos tüzijátékban volt részünk! Jó volt együtt lenni ott is, és az új év első perceiben Boldog Új Évet kívánni, és átölelni egymást. Amikor visszaértünk a gyülihez, elfogyasztottuk a finom kajákat, amiket a szatmári családok nagy szeretettel készitettek el. Ezután következtek nagyon sok szervezett, társas, ismerkedős, stb játékok, amiken sokat nevettünk és nagyon élveztünk! Hajnalba valamikor mindenki tele élményekkel, „frissen” :p visszatért szálláshelyére. Újév délután az összevont ifi szolgált az Úrnak a gyülibe. Nagyon felemelő volt együtt a nagy ifi énekelni, szolgálni, Istent dicsőíteni. Az igehirdetés az 1Korintus 1: 4-9 alapján volt amiből Vékás Zoltán lp. buzdított minket. Utószilveszteri alkalmat is szervezett a szatmári ifi, ami ugyancsak a gyülibe volt megtartva. Vacsorával kezdődött, majd főképp társas játékokbol állt a program. Január 2án mi aradiak sok élményekkel, barátokkal, lelki táplálékkal megtöltekezve hazaindultunk.

Köszönjük a szatmári ifinek és gyülinek a szeretetteljes vendégfogadást, és nagyon hálásak vagyunk, hogy egy felejthetetlen szilveszterrel ajándékoztak meg minket! Az Úr áldja meg őket és gyarapítsa gyülekezetüket sok istenfélővel!

Szűcs Reny

6 megjegyzés:

ABBI írta...

Rreny, köszönjük szépen a beszámolót, és örülünk, hogy nektek is áldásos lehetett a 2009-es év vége (is):).

Borzási A. Kriszta írta...

na, ez én voltam. Kriszta:)

Reny írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
frici írta...

azt hittem hogy Norbi is veletek volt....

frici írta...

ok, most lattam hogy ot is megemlitetted :))

Berni* írta...

Örülök annak, hogy habár nem voltunk mind egyhelyen, Isten mégis szólt hozzánk, és boldogan vághattunk neki a 2010-es évnek.:)